Aлтернативни горива како ресурс: Лукавац Цемент – пионери во користењето на алтернативни горива

Алтернативните горива се добиваат како конечен производ од внимателно одбран отпад, собран од домаќинства и компании, процесиран во посебни инсталации. Имаат висока калорична вредност и се користат како извор на енергија само ако ги исполнат строго дефинираните спецификации.

Во модерниот свет, отпадот се смета за многу важен ресурс и денешната индустрија за цемент е есенцијален дел од синџирот за негово отстранување и употреба. Во мај 2012-та година, фабриката Лукавац Цемент ги доби сите потребни дозволи и стана пионер во користењето на алтернативно гориво од отпад. Ако не знаете што е алтернативно гориво, како и зошто се користи во фабриката Лукавац Цемент, дознајте го тоа од оваа поучна приказна:

09.12.2022 - 15:14

 

 

 

 

 

 

 

Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа

најчитано сега