Запознајте ја Софија Мос - 5 годишно девојче кое прочитало 875 книги за една година

Верувале или не, Софија Мос од  Луизијана, САД, за една година има прочитано 875 книги иако има само 5 години.

 

Таткото на малата Софија, Карл вели дека се започнало поради ликот од популарната детска емисија  „Улицата Сезам“, Елмо, благодарејќи на кој девојчето научило да чита кога имало три и пол години.

 

 

Софија вели дека е најсреќна кога чита.

најчитано сега