Започнува проектот „Лето без пожари“

Денеска СВР Скопје ќе започне со реализација на проектот „Лето без пожари“. Целта на овој проект е заштита и зачувување на шумските и зелените површни од пожари.

Полициски службеници ќе сопираат патнички возила по случаен избор и на возачите ќе им укажуваат за ризиците од појава на пожар и за штетите кои настануваат од пожарите, а активностите ќе започнат кај клучката која води за селото Света Петка во општина Сопиште.

ФОТО: Дневник

најчитано сега