Запленет кокаин вреден 468 милиони евра - разбиена нарко банда од Шпанија Шведска и Франција

Полицијата на Шпанија, Шведска и Франција уапси 30 лица во заедничка акција за разбивање криминална мрежа за шверц на наркотици меѓу Европа и Јужна Америка.

Во неколку земји е запленет имот во вредност од шест милиони евра

Властите во акцијата заплениле кокаин, што на европскиот пазар би достигнал вредност од околу 468 милиони евра.

 

најчитано сега