Властите стравуваат од нови експлозии во Чешка

 

Полцијата во Чешка го блокираше центарот на Прага каде утринава се случи огромна експлозија во која беа повредени 35 лица. Последните информации навестуваат дека можно е да се случи уште една експлозија поради утврдување на ново истеккување на гас. 

Претходно беше соопштено дека причина за несреќата е експлозија на гас.

Експлозијата се случи во близина на Народниот театар, непосредно до зградата на Филмската академија за сценски уметности (ФАМУ), во близина на познатата историска кафеана „Славија“