ВИДЕО: Како да си составите свој калашников

Сега речиси секој кој што има пристап до интернет може да си направи свој сопствен калашников. Деловите за истиот секој може да си ги набави преку интернет, а постојат и совети како истиот може да се изработи. 

Токму на овој начин новинарот на магазинот Мадр Џонс Брајан Шац си направи свој калашникот. Сите делови ги набавил на сајтовите на кои се собираат љубителите на оружје каде делат совети  како се изработува оружјето.

Законот во САД вели дека не може да се забрани изработка на огнено оружје за лична употреба. Проблемот за властите кај ваквата изработка е тоа што пушките немаат сериски број, така што им е тешко да се влезе во трага.

најчитано сега