Ветробранското стакло на авионот во кој се наоѓал чешкиот премиер пукнало за време на летот

Ветробранското стакло на авионот Ербас А319-100ЦЈ, со кој денеска за Русија отпатува чешкиот премиер Петр Нечас пукна во моментот која се наоѓал над Белорусија. 

- На авионот му пукна само горниот слој од стаклото и никој од екипажот и патниците не е повреден, изјави Ружичкова.

Веднаш по несреќната случка, пилотот ја намалил висината на летањето и безбедно го продолжил летот се до слетувањето во Москва.

најчитано сега