Украдени 1.3 милиони евра од чамец во Венеција

Вооружени напаѓачи упаднале во чамец кој пренесувал пари во Венеција и успеале да украдат околу 1,3 милиони евра.

Грабежот се случил кусо откако оклопно возило доставило три сандаци со пари, кои чамецот требал да ги разнесе од банките во поштенските филијали во Венеција. 

ФОТО: Миа