Убиство среде Лондон - искасапено 20 годишно момче од муслимани

Двајца муслимани на дваесетгодишна возраст со ножеви среде Лондон, нападнале свој врсник Британец за кој што верувале дека е Британски војник затоа што носел маица од добротворна организација на која пишувало „Помогнете им на хероите“. Тие со нож го нападнале и избоделе велејќи дека ова е одмазда поради тоа што секојдневно умираат деца муслимани. Тие се обиделе да му ја отсечат главата со ножеви кои личеле на мачети. „Се колнеме во Алах дека никогаш нема да престанеме да се бориме против вас. Око за око заб за заб. Го убивме затоа што секојдневно умираат деца муслимани“, изјавил еден од убијците.

Имено додека минувале случајни минувачи, тие побарале да бидат сликани и фотографирани. Кога пристигнала полицијата тие биле ранети и приведени. Едниот од нив бил пренесен во болница и се наоѓа во критична состојба. 

најчитано сега