Турската полиција повторно приведе неколку 'Твитерџии'

Турската полиција повторно приведе 13 лица кои преку социјалната мрежа Твитер организирале протести и насилство.

Меѓу приведените има и две жени кои биле на информативен разговор во полиција.

Тие имале намера за напади во време на демонстрации врз владини и партиски објекти, приватни автомобили и врз полицијата.

 

најчитано сега