Туристичката сезона предизвика пад на невработеноста во Хрватска

Хрватска успеа да ја намали невработеноста за еден процент во однос на мај и сега изнесува 18,6%. Во месец јуни исто така е забележан пад на невработеноста а тоа е четвртиот месев во кој континуирано е забележан пад на ваквата стапка. Ваквото нешто се должи на туристичката сезона период кога се отвораат повеќе работни места. Во споредба со минатата година невработеноста е зголемена за 1,3%.

 

 

најчитано сега