Тирана под вода - седум илјади семејства се поплавени

Во  Тирана, околу седум илјади семејства  се поплавени од поројните дождови.

Околу  28 илјади лица имаат потреба од итна помош по катастрофалните поплави, предизвикани од излевање на водите на река, што минува во близина на предградијата на Тирана.

 Дел од армијата се  мобилизирани за помош на жителите од загрозените региони.

17.10.2013 - 09:21

најчитано сега