Тахири: Само регистрирани партии во ЦИК можат учествуваат во косовските избори

Едита Тахири вицепремиерот на Косов истакна дека сите парии кои што се регистрирани во Србија нема да можат да учествуваат на општинските избори во Косово, доколку истите не бидат евидентирани во косовската Централна изборна комисија. Ова било и пренесено на српската делегација за време на преговорите во Брисел. Крајниот рок за регистрација е септември.  

Претседателот на Косово, Атифете Јахјага, локалните избори ги закажа за 3 ноември. 

најчитано сега