Супер Месечина ќе блесне на небото

Наскоро, за само неколку дена на небото ќе блесне Супер Месечина.

Супер Месечината ќе го осветли небото на 23 јуни, а се работи за појава која предизвикува максимални плими и осеки во годината. Времето кога Месечината ќе биде најблизу до Земјата ќе биде 13.32 според нашата временска зона.

Ова е состојба кога Месечината е на 90 проценти од максималната близина на Земјата во својата орбита.

најчитано сега