Судот го одложи сослушувањето на Оскар Писториус

Судското сослушување на атлеттичарот Оскар Писториус е одложено за 19 август. Вака реши судијата кој што го разгледува случајот со убиството на неговата девојка. Сослушувањето требаше да се одржи денеска во рамките на истрагата која се води проти Оскар, но судијата го испочитува барањето на обвинителството за негово одложување. Пресудил и Писториус да оста на слобода со кауција. 
 

најчитано сега