Старица заврши факултет на 72 години

Жена од Велика Британија успеа да заврши факултет на 72-годишна возраст. 

Се работи за Христотеа Пелакану од Велика Британија која успеа да се здобие со диплома од правниот факултет во Никозија.

Таа во минатото исто така била запишана на факултет во Велика Британија, но била принудена да ги откаже студиите бидејќи се омажила. 

Пред четири години старицата  повторно се запишала на Правниот факултет и го завршила со висок просек, а нареден план и се постдипломски студии.

најчитано сега