Според кинезите стопалата се огледало на личноста: Жените со вакви нозе не се добри снаи

 

Според древните верувања на Кинезите, стапалата  се огледало на личноста, дали е добар или лош и слично.

Палец

Ако е подолг од останатите на стапалото, тоа кажува дека се работи за паметна и креативна личност полна со идеи.

Тоа е човек кој може тешко да се концентрира на една работа. Ако е еднаква должината со останатите прсти, тогаш покажува дека личноста е одлична во организација, што е посакувано посебно, кај жените.

 

Вториот прст, показалецот

Старите Кинези веруваат дека должината на овој прст покажува дали некој е роден лидер. Станува збор за личност која не може да седи на едно место, динамична е и снаодлива. Секогаш пробува да ги направи работите на најдобар можен начин.

Среден прст

Овој прст покажува каква е душевната состојба на личноста и карактрот. Кинезите сметаат дека тој е поврзан со животната енергија.

Ако е долг тоа значи дека е енергична личноста и дека има позитивна иднина што се однесува до кариерата.Негативната страна на овие луѓе е што понекогаш можат да заборават на семејството и пријателите заради работата.

До малиот прст

Ако е долг и рамен тогаш се работи за личност која секогаш го става семејството на прво место. Карактеристика број еден за идна мајка.

Малиот прст

Ако е многу краток, тоа открива човек склон кон забави. Станува збор за интелигентна личност, но многу брзо губи интерес за работите. Дефинитно карактеристика која не е типична за послушна сопруга.

Правилно подредени прсти

Ваквиот изглед покажува дека личноста е прецизна, точна и практична.

 

 

 

 

13.09.2017 - 19:32

 

 

 

 

 

 

 

Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа