Со три истрели од пушка денеска започнува „Галичка свадба“

Денеска во 19 часот и 30 минути ќе започне  40-то  издание на „Галичка свадба“. Оваа година младенци се скопјанката Александра Крстевска и мавровецот Васе Ѓорѓевски. Тие со брак ќе ја крунисаат својата деветгодишна врска.

Галичката свадба започнува со три истрели од пушка, а за гостите и посетителите ќе биде организиран и концерт на етно музика пред чешмата Упија.

Вечерва ќе се играат  „тешкото“, „невестинско“ „свекрвино“оро, а утре во 9 часот ќе продолжат свадбените ритуали се до 13 часот.

ФОТО: Плусинфо

 

најчитано сега