Силни пожари беснеат во соседна Грција

Силен пожар беснее во близина на неколку населени места крај древна Олимпија, а се проширил и пожарот кој беснее на островот Андрос заради ветрот во Егејско море, пренесува денеска радиото Атина.

Пожарникарите се борат со огнената стихија која пеплоса ниска вегетација, но и му се заканува на едно село, чии жители се евакуирани. 

Многу од пожарите летово избувнаа заоради невнимателност, но некои од нив се и подметнати.

08:59

најчитано сега