Што прво гледате на оваа слика - одговорот ја кажува вистината за вас

 

 

Ова е позната оптичка илузија која може да се види на два начини. Едноставно е – кое беше првото животно што го забележавте?

Кога го видовте едното, дали ви беше лесно да го препознаете и другото животно?

Следи најважното прашање: „Колку брзо можете да се префрлите меѓу двете визии?“.

Многумина најпрво виделе патка и тие можат да преминат на втората верзија. Но, дали успеавте со леснотија да преминете на втората слика?

Доколку ви се потребн само неколку секунди да преминете од визија во визија (од патка кон зајак и обратно), тогаш вие сте снаодлива и креативна личност. Доколку не сте во состојба да го направите тоа, не грижете се – повеќето луѓе гледаат само една слика.

 

Психолог тврди дека моментот кога ќе се вклучи визијата помеѓу патката и зајакот, претставува краток блесок на креативниот ум. Тоа е исто како набљудување на светот со различни очи. 

 

 

 

18.02.2018 - 14:27

 

 

 

 

 

 

 

Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа