Шокантно: Шестгодишно девојче си го променило полот!

Шестгодишно девојче се решило да си го промени полот, а родителите и го дозволиле тоа!

Тајлер има шест години, тој обожава да игра фудбал, да тренира карате и да си игра со колички и пирати, а сето тоа е нормално за момче кое е на негова возраст, но единственото нешто што е невообичаено во овој пример е тоа што Тајлет порано бил девојче по име Кејтлин. Пред 18 месеци неговите родители му дозволиле да живее како момче и да си избере машко име, да носи машка облека и да ја шиша кратко својата коса.

Семејниот психијатар ги поттикнал во нивната одлука, а семејството на малото момче формира и група за поддршка на трансродната младина, која има за цел да им помага на овие лица кои се соочуваат со проблеми уште од најмала возраст.

Сега, родителите размислуваат да му дадат и апчиња за да ги спречат пубертетските промени кои нормално ќе настанат како и кај секое девојче.

 

најчитано сега