Се ближи ли крајот на Мандела? - поранешниот лидер на Ј. Африка ставен на апарати

Се полоша е здраствена состојба на поранешниот лидер на Јужна Африка Нелсон Мандела. Поради критичната состојба се откажани патувањата и плановите на претседателот Јакоб Зума кој што синоќа го посети Мандела во болницата во Преториа.  

 Неговата ќерка Зиндзи соопшти дека иако нејзиниот татко "ги отворил очите и се насмевнал", неговата состојба се уште е критична. Во вторникот, свештеник се молеше за "мирниот крај" на г-дин Мандела. 

 Првиот црн претседател на Јужна Африка е во болница од 8 јуни со инфекција на белите дробови.

 

најчитано сега