Саркози: Ситуацијата е алармантна - размислувам да се вратам во политиката

Поранешниот француски претседател Саркози се посериозно размислува да се врати во политиката бидејќи е загрижен за сегашната политичка ситуација во Франција.

Според Саркози власта се руши поради што тој е особено загрижен, па размислува повторно да се врати во политиката.

Саркози изјавува дека е загрижувачка состојбата со бројот на невработени лица кој расте се повеќе од ден на ден.

- Можеби ќе бидам приморан да се вратам во политичките води, вели Саркози.

најчитано сега