Самарас: Да пронајдеме решение за нелегалната имиграција во Грција

Премиерот на Грција  Самарас, кој учествува на самитот на Европската унија, повика за пронаоѓање решение за проблемот со нелегалната имиграција. 

- Тука сме да пронајдеме решение за големиот проблем со нелегалната имиграција, со кој се соочени повеќето земји од Медитеранот, нагласи Самарас. 

Тој додаде дека на самитот на ЕУ освен проблемот со имигрантите, ќе се разгледуваат и прашања поврзани со дигиталната економија, банкарската интерграција и отварањето работни места, пред се за младите луѓе

25.10.2013 - 09:15

најчитано сега