Пожари и се закануваат на Грција

Властите во Грција предупредуваат денеска за исклучително голема опасност од пожари во земјата поради високите температури.

Предупредувањето за опасноста од пожари се однесува за областа Атика и голем дел од островите во Егејското Море. 

најчитано сега