Повикувачкиот број за Приштина и понатаму останува српскиот 038

Така и понатаму за повик на Приштина, Косовско Поле, Косовска Митровица и други места на Косово и Метохија ќе останат поврзани со старите повикувачки броеви уште од СФРЈ. Дека Србија уште е присутна на Косово и Метохија сведочи и фактот што Приштина, Косовска Митровица и други места на Косово позивните броеви кои важеле за порано, важат и денес. И покрај бројните вести дека Косово наскоро ќе добие свој позивен број, Телеком Косово, со седиште во Приштина, и понатаму може да се добие на бројот 038. Дека уште ништо не е променето, сведочи и фактот што на територијата на Косово уште важат добро познатите броеви 95, 988, 94 како и многу други.

 

најчитано сега