Поранешните и актуелните функционери денеска под лупа на лустраторите

Денеска, Комисијата за верификација на фактите ќе одржи вонредна седница. Предвидено е на седницата да бидат разгледани нови досиеја на поранешни и актуелни државни функционери. 

Минатата недела, Комисијата објави дека со тајните служби соработувак у македонскиот писател Славко Јаневски.

најчитано сега