Почнала да зборува на француски јазик откако доживеала сообраќајка

Лив Роув од Австрија доживеала нешто многу необично кога започнала да зборува на француски јазик откако доживеала сообраќајна несреќа.

Иако несреќата се случила пред 8 години, сепак Австријката сеуште зборува со француски акцент.

Лекарите за оваа појава имаат објаснување дека жената има синдром наречен синдром на странски акцент или ССА кој е многу редок.

- По несреќата зборував многу споро бидејќи имав скршеница на вилицата, а потоа одеднаш почнав да зборувам на француски јазик. Акцентот кој ми остана многу ме смета и ме прави бесна, вели жената.

најчитано сега