Почнаа албанско-британски воени маневри

 

Големи албанско-британски воени маневри почнаа денеска на територијата на Албанија.

Маневрите ќе траат до 13 август.

Маневрите се под покровителство на НАТО и во нив ќе учествуваат околу три илјади британски војници како и еден батаљон на холандските вооружени сили.

ФОТО: Сител

15:23

најчитано сега