Почна да се распродава државниот имот во Грција

Со цел да се исплати јавниот долг во Грција почна на големо да се приватизира државниот имот. Ќе се приватизира поранешниот аеродром во Атина - Хеленикон, како и гасната и нафтена индустрија која е главен бизнис во земјата.  

Грција почнува да го приватизира државниот имот со цел да собере пари за исплата на јавиот долг. Странските кредитори по ова прашање упатија низа на критики кон домашните политичари и наведоа дека истите немаат волја за продажба на имотот, а во меѓувреме двајца директори беа сменети на позицијата директор на Агенцијата за приватизација. 

 

најчитано сега