Писателот Божин Павловски соработувал со тајните служби

Со одлука на Комисијата за верификација на фактите, лустиран е познатиот македонски писател Божин Павловски.

Комисијата го разгледала неговото досие на понеделничката седница на која беше утврдено дека и писателот Томе Серафимовски бил кодоши утврдила дека и овој писателсоработувал со тајните служби, пренесе Бриф.

Сите членови на Комисијата за верификација на фактите гласале за одлуката освен Чедомир Дамјановски.

ФОТО: Дневник

 

 

најчитано сега