Пешки поминал 40.000 километри - Јапонец 4 години патувал низ светот

Масихато Јошида од Јапонија кој има 32 години се решил да ја помине пешки целата планета и тоа и го направил.

Тој поминал вкупно 40.000 километри а својот пат го почнал и завршил во Шангај. Одисејата на овој Јапонец траела цели 4 ипол години.

- Да одев со автобус, автомобил, воз или авион немаше да видам се, како некои мали градчиња за кои никој не ни слушнал и не би ги запознал луѓето кои живеат во нив, вели Јапонецот кој го пропатува светот пешки.

најчитано сега