Папата ќе простува гревови на Твитер

Папата кој веќе од поодамна има Твитер профил, ќе им ги простува гревовите на верниците преку оваа социјална  мрежа.

Папата Франсис од овој месец ќе оди во Рио де Жанеиро на своето прво апостолско патување, понуди простување на гревовите на сите кои ќе учествуваат во прославата на Светскиот ден на младите без разлика дали преносот ќе го следат преку телевизија, радио или преку интернет.

На прославата во Рио која ќе се одржи од 23 до 28 јули се очекува да присуствуваат два милиони аџии.

најчитано сега