Падна снег на 1 јуни

Првиот ден од летото во рускиот град Томск, западен Сибир беше пречекан со снег.

Освен снегот, дождот, ветерот и 8-те степени не ги израдуваа жителите на овој руски град.

Во текот на утрешниот ден се очекува дури и намалување на температурите до 3 степени.

Локалниот Хидрометеоролошки центар соопшти дека студеното време во регионот може да се задржи до 6-ти јуни, а после тоа се очекува зголемување на температурите до 20 степени.

најчитано сега