Отворени нови гранични премини меѓу БиХ и Хрватска

Два нови гранични премини, Затон Доли и Клек, беа отворени беа отворени меѓу Хрватска и Босна и Херцеговина, јави Танјуг.

Со изградабата на двата гранични премини се зголемени работните капацитети и бројот на транспортни писти за автомобили, автобуси и товарни возила.

Освен тоа се создадени подобри услови за работа на граничните служби и извршувањето на граничната контрола, која ќе обезбеди побрзо преминување на патниците преку тие гранични премини. 

најчитано сега