Нова надеж за болните од рак: Создадена вакцина која може да им помогне

Создадена е вакцина  која ја забавува прогресијата на тумори кај три од седум пациенти со меланом во поодмината фаза на развој.

Научниците од Универзитетот во Вашингтон сметаат  дека ваквата „персонализирана имунотерапија“ има голем потенцијал и во лекувањето на другите облици рак.

Следниот чекор ќе биде спроведување клинички истражувања на новата вакцина.

ФОТО: Дневник

најчитано сега