Нова егзекуција во Тексас - 500-от човек осуден на смрт

Во Тексас синоќа беше погубена 52 годишната Кимберли Мекарти која беше осудена на најстрога казна поради убиството на 70 годишна жена при еден грабеж во Далас во 1997 година. Ова претставува 500 смртна казна во последните 40 години во оваа земја. Таа беше погубена со инекција во затворот Волс јунит. Засега сојузната држава Тексас е лидер во бројот на извршени смртни казни. 
 
 

најчитано сега