Благајник од Битола си присвоил 1.636.899 денари

43-годишниот Р.М. од Битола, вработен во „Нискоградба“ си заработи кривична за затајување.

Пријавениот во својство на благајник во повеќе наврати од инкасанти во претпријатието и од граѓани кои директно ги плаќале сметките во фирмата, со каса прими присвоил парични средства во износ од 1.636.899 денари евидентирани на сметковно конто.Измамникот средствата не е ги внесувал во касовниот извештај на благајната, а со тоа не се внесувале и на жиро сметка на претпријатието.

30.10.2013 - 12:25
Фото: 
канал5

најчитано сега