Србинка уапсена во Австрија поради заканувачките пораки на градоначалникот на Велс

Триесетгодишна Србинка била уапсена во Австрија откако преку интернет му упатила заканувачки пораки на градоначалникот на Велс, Петер Коиц дека ќе му фрли бомба и дека со нож го ќе убие затоа што не се грижел доволно за Австријците и дозволил голем број на странци да влезат во државата. Осомничената на сослушувањето го призна делото, а станува збор за Србинка, мајка на четири деца со псеводним „Ирена Са“ која на својот профил позирала во маица на неонацистичката група „Крв и чест-Ариевско братство“. 

 

 

30.10.2013 - 11:20

најчитано сега