Хомосексуалец планира да ја загуби невиноста пред 100 лица!

Еден хомосексуалец од Лондок кој моментално студира уметност, планира да ја изгуби својата невиност пред 100 гледачи во една галерија , а потоа и да отвори дебата за тоа што луѓето виделе и како се чуствувале.

19-годишниот Британец Клејтон Петет вели дека ова е дел од неговиот голем проект „Art school stole my virginity“: - Ја чував својата невиност 19 години  не сакам да ја изгубам без врска. Сакам публиката да види дали нешто ќе се промени помеѓу мојот партнер и мене, пред и по овој чин, изјавил Петет. 

Планот предизвикал бурна реакција и кај ЛГБТ популацијата која не го поддржува овој проект.

29.10.2013 - 10:06

најчитано сега