Народниот правобранител утре кај Кежаровски

Народниот правобранител Иџет Мемети утре треба да го посети новинарот Томислав Кежаровски во притворското одделение во затворот во Шуткa, пишува Плусинфо.

Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) побара од Мемети лично да се увери во какви услови е сместен новинарот, а правобранителот вети дека утре ќе го посети Кежаровски и дека ќе преземе мерки за подобрување на условите во кои тој се наоѓа.

 

27.10.2013 - 14:25
Фото: 
Нова Македонија

најчитано сега