Рахој: Не постои подобра алтернатива за ЕУ и за еврото

Премиерот на Шпанија Маријано Рахој во интервју за вински „Курир“ изјави дека не постои подобра алтернатива за ЕУ и за еврото, и дека кризата покажала дека е потребна банкарска и фискална унија.

Шпанскиот премиер посочи дека земјата бележи мал економски раст и  набрзо може да излезе од рецесијата што почна во 2008 година.

- Длабоките реформи и стриктната буџетска политика придонесоа за растот. Таквите радикални мерки сега се покажуваат како исплатливи, истакна Рахој.

15.10.2013 - 12:20

најчитано сега