На Европа и се заканува најстудена зима во последниве 100 години

За претстојната зима експертите предвидуваат дека ќе биде најладната зима во последниве 100 години! 

Руската радио станица „Гласот на Русија“, навела дека на Европа и претстои зима каква што немало цел век. Исто така, германскиот експерти, Доминик Јунг, истакнал дека ова е можеби најстудената зима со која ќе мора да се соочиме.

Според прогнозите, во јануари и февруари ќе имаме екстремно ниски температури, а за затоплување ќе почекаме дури до април идната година.

26.09.2013 - 12:40

најчитано сега