Молитвите и помогнале на Цеца да се чувствува подобро

Српската фолк пејачка Светлана Ражнатовиќ, која во четвртокот не се појавила  на судење, заради исцрпеност, се чувствувала подоброpo молитввите кои ги одржал патријархот Иринеј во очи на големиот празник.

За здравјето на Цеца во манастирот Рајиноваќ кај Грочка во петокот попладне се помолиле нејзината сестра и зетот, кои во оваа црква дошле во очи на големиот празник.

Како што пишува порталот Ало таа не се појавила во манастирот бидејќи била спречена.

 „Цеца секоја година доаѓа во овој манастир на слава, бидејќи е голем празник. Додека таа беше во куќен притвор таа многу читаше духовна литература и постела“, рекол извор за Ало.

23.09.2013 - 10:55

најчитано сега