Поп го освети местото каде се одржа геј-парадата во Будва

Граѓаните кои се против геј-парадата во Будва, откако хомосексуалците поминаа низ улиците, тие повикале поп да го освети местото.

- Граѓаните на Будва  покажаа дека знаат да ги чуваат своите домови и семејства. Знаат да се чуваат себе и своите деца од хомосексуализмот и разни „работи“ кои се неприфатливи за целата вселена - изјавил свештеникот на Српската православна црква Борис Радовиќ, по осветувањето на водата и благословот на неговиот град и граѓаните на Будва.

ФОТО: Сител

најчитано сега