Египетскиот премиер ќе предложи министерски места на „Муслиманско братство“

Хазем ел Беблави, кој беше назначен за премиер на Египет ќе предложи министерски места на членови на политичкото крило на организацијата „Муслиманско братство“.

- Нема никакво противење против вклучувањето на членови на тие две партии во владата, изјави портпаролот на премиерот.

најчитано сега