Вулканот Попокатепетл прави проблеми во авиосообраќајот

Пет амeрикански авиокомпании ги откажаа или пренасочија летовите на своите авиони од и кон Мексико Сити, поради зголеменото количество на пепел кое излегува од кратерот на вулканот Попокатепетл.

Аеродромот во Мексико Сити соопшти дека авикомпаниите „Ју-Ес Ервејз“, „Делта“, „Јунајтед Ервејз“, „Американ Ервејз“ и „Аљаска  Ерлајнс“ откажале 47 свои летови поради превентивнипричини.

Попикатепетл е втор по големина вулкан во Мексико, висок 5.452 метри. 

најчитано сега