Никна нова автобуска постојка во Ѓорче

Градоначалникот на општина Ѓорче Петров Сокол Митровски и директорот на ЈСП – Скопје Мишо Николов денеска ја пуштија во употреба првата автобуска постојка од предвидените 268 на ниво на македонската метропола.

Постојката е лоцирана на булеварот „Партизански одреди“, во близина на црквата Св „Петар и Павле“.

На постојката е поставена и информативна мапа на која се прикажани сите автобуски постојки во Скопје.

најчитано сега