Неексплодирана граната пронајдена во кумановско

Вчера во кумановското село Сув Орах била пронајдена минофрлачка мина од Првата или Втората Светска војна.

Гранатата ја пронашол 70-годишниот М.Т. во ѕид од камена ограда во непосредна близина на неговата куќа.

Гранатата е подигната и предадена за понатамошна постапка.

најчитано сега