Најскапата кошула во светот направена од чисто злато

Индиецот Дати Пуги е сопственик на една од најскапите кошули на светот. Не знае колку е тешка во грама и карати, но знае дека вреди барем 250,000 американски долари. Петнаесет златари ја правеле, речиси две недели, по 16 часа на ден.

„Оваа кошула претставува остварување на моите соништа“, рекол гордиот Пугу кој обожава да биде накитен и да го покажува својот ботагат статус. Индијците се познати по својата љубов кон златото, а нивната земја е еден од најголемите увезници на овој племенит метал на светот.

најчитано сега